Иво Никодимов: Войната наистина е братоубийствена, това не е хипербола

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Украинците, които напускат страната си, може би вече са към милион и половина. Но това, което ми направи впечатление е, че на границата виждаш предимно жени и деца - жени с по 3-4 деца и домашен любимец, хора, които пазят последните кадри с домовете си, които са напуснали. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” журналистът от БНТ Иво Никодимов, който се завърна от румънско-украинската границата и който е отразявал не една бежанска вълна.

Неслучайно тази война се нарича братоубийствена, отбеляза той и разказа историята на възрастна украинката, която е срещнал на границата. Единият ѝ син работи в полицията в Херсон, а другият служи в руската армия и когато го е чула за последен път е бил около Мариупол. В някакъв момент двамата братя може да се окажат един срещу друг.

“От тази жена разбрах, че около 30% от фамилиите в Украйна имат подобна история - с близък, който е от едната страна на фронтовата линия, и близък, който е от другата страна на фронтовата линия. Така че, когато наричаме тази война братоубийствена, в никакъв случай не хиперболизираме на ситуацията. Това наистина е братоубийствена война”, допълни Никодимов.

 

Какво още каза журналистът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад