Симеон Гаспаров: Американски войски няма да влязат в Украйна и да се бият с руснаците

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Оказа се, че президентът на Украйна за разлика от Байдън, ако не може да обедини репубиканци и демократи, те днес имаха видео разговор и републиканци и демократи бяха заедно да говорят с него. Разбраха се да отпуснат близо 10 милиарда помощ за Украйна. Байдън също имаше среща с него, това е петата им среща. Това каза на живо в предаването "Денят започва с Георги Любенов"  Симеон Гаспаров - кореспондент на БНТ в САЩ.

Каквото и да си обещават, американски войски няма да влязат в Украйна да се бият с руснаците. Украйна ще бъде изправена пред един много тежък избор. В небето над Украйна кръжат руски самолети, и американците се опитват да защитят районите, където са разположени войските на НАТО, предаде още Гаспаров.

Той цитира информация на американската телевизия CNN, че от години американски специалисти подготвят украинци за партизанска война. Гаспаров посочи едно проучване сред американските граждани, според което 68% от тях са готови да загубят финанси, но да се спре тази война.

Симеон Гаспаров каза още, че американците смятат да бойкотират и да намялат използването на горива от Русия.

Той цитира и Ню Йорк Таймс, според който американска делегация е била във Венецуела и е успяла да договори да се отдалечат от Путин.

Руснаците се опитват да намаляват цената на петрола, въпреки че навсякъде цената расте, каза още Гаспаров. "Руснаците са свалили с 20 долара барела. Имат затруднения да го продават, това говори колко силни са санкциите", коментира още Гаспаров.


Според него няма да има печелевши между Китай и САЩ. "Светът и Западът се обедини, Китай винаги изчакват, такава е политиката им. Печеливш ще има, ако се спре тази война. Всички сме в шахмат", заключи Гаспаров.

 

Вижте повече във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад