Теменужка Петкова: "Балкански поток" спаси транзита на газ за България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Господин Атанасов и друг път си е позволявал да говори неистини и да прави внушения свързани с дейността на правителството в областта на енергетиката. Това каза Теменужка Петкова - бивш енергиен министър и депутат от ГЕРБ по повод думите на Атанас Атанасов, че правителството на Борисов е обслужило плана на Путин за война в Украйна, визирайки проекта Балкански поток в съботното издание на "Денят започва с Георги Любенов".

"Бих препоръчала на господин Атанасов да прочете европейската регламентация и закони в тази посока. Те не допускат собственикът на природен газ да бъде собственик на инфраструктурата. Ние като член на ЕС желаем да имаме своята независимост, по тази причина този проект е изграден изцяло със средства на Булгартранс газ", поясни Петкова.

"Балкански поток спаси транзита на газ за България. Това са стотици милиони долари на година, които България получава от този проект, и то за години напред", каза още депутатът от ГЕРБ.

За този проект има решение на парламента, изграден е под контрола на Европейската комисия, по всички правила на ЕС, изтъкна Петкова.

По думите ѝ по време на управлението на ГЕРБ е била направена възможна диверсификацията на страната. 

"Никога не сме играли с никого. Нашето правителство направи възможна енергийната диверсификация на България, интерконекторът България - Гърция стана възможен благодарение на нас", подчерта Петкова.

Теменужка Петкова каза още, че строителството на интерконектора с Гърция е започнало през октомври 2019 г., изпълнителите са гръцки компании, забавянето се е получило с компанията изпълнител, с оглед и на ковид ситуацията.

 

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад