Радев: Войската ни винаги е била стожер на българската държавност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Войската ни винаги е била стожер на българската държавност и на народа ни в дни на най-тежки изпитания, каза президентът Румен Радев.

"Тя е школа за доблест и патриотизъм, затова днес всички българи отдаваме заслужено почит към нашите воини, към всички загинали за родината", допълни президентът.

По думите му войната, която бушува непосредствено до България изисква държавническо отношение и адекватни решения, които да не създават рискове, а да укрепват националната сигурност и основният стълб на тази сигурност е Българската армия и хората, които са се посветили на нея - с тяхната подготовка, осигуреност, мотивация и отдаденост.

"Партиите пренебрегват здравия разум, това решение е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Очаквам разумни решения, формулировката военнотехническа помощ е достатъчно разтеглива и рискована. Призовавам българските политици внимателно да преценяват последствията от своите думи", добави държавният глава.

Според Румен Радев не трябва да се дълбае разделение в обществото.

 

Вижте повече от изакзването на Румен Радев във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад