Авиобазите в Божурище и Безмер

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разговаряме за зенитно-ракетните комплекси с полк. Димо Илиев – командир на Зенитно-ракетна база в Божурище и полк. Милен Димитров – командир на база за предно разполагане в Безмер.

Зенитно-ракетни войски по принцип са в основата на огневата мощ на противовъздушната отбрана. Вече 62 години те носят непрекъснато бойно дежурство и заедно с изтребителната авиация надеждно прекриваме небето на България. Това заяви пред БНТ полк. Димо Илиев, командир на Зенитно-ракетната база.

Разбира се, винаги е по-добре да има повече - и зенитно-ракетни комплекси и личен състав, но към момента ние изпълняваме стриктно нашите задължения. На първо място имаме нужда от нова техника, съвременната среда за сигурност ни представя пред нови предизвикателства, пресен пример е случващото се в Украйна, това налага модернизация и смяна на ракетно-зенитните комплекси, които са налични, тъй като се променят и стават все по-сложни средствата за въздушно нападение, каза още полк. Илиев.

Още за празника в Авиобаза "Граф Игнатиево" - вижте разговора на Димитър Димитров с полк. Димо Илиев и полк. Милен Димитров.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад