Чия е линейката, пренасяща мебели?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Снимки на претъпкана с мебели линейка взривиха социалната мрежа. Те бяха публикувани преди два дни от Боряна Колева от Поморие, която твърди, че е видяла натоварената спешна кола на улицата, където живее.

В момента Многопрофилната болница в Поморие разполага с три линейки, но нито една от тях не е публикуваната във Фейсбук.

От няколко години на линейките вече има надписи "Спешна", а не "Бърза помощ", а на колата с мебелите отсъстват и задължителните стикери на спешните номера 112 и 150. Според управителя на лечебното заведение д-р Цветков преди години е съществувала такава практика - старите линейки да бъдат бракувани и продавани на частни лица.

Според медиците е проблем на КАТ защо надписите и остатъчното оборудване от линейката не са премахнати, след като тя вече се ползва по друго предназначение. От полицията заявиха, че за да установят нарушителя, е нужно да се установи поне регистрационния номер на автомобила.

Ако собственикът бъде намерен, го очаква акт и глоба. В случая единственото успокоение е, че все пак мебели не се разнасят с действаща линейка.