Тайнствени кръгове в Ябълково

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Десетки тайнствени кръгове се появиха в моравата на кмета на село Ябълково - Иван Панчев. На необичайното явление той се натъкнал в събота, а 2 дни преди това в двора на къщата нямало нищо необичайно.

Само няколко дни преди това в квартал Болярово, край Хасково се появиха същите окръжности, а тогава хората обвиниха извънземни. Кметът на Ябълково обаче има съвсем различно обяснение.

Тревата в къщата на Иван Панчев не е обработвана с препарати или пестициди, а в близост до моравата има друга на съседите, която обаче не е засегната от необичайното явление. Няма нито една къща в селото, от която да са сигнализирали за подобен проблем. Затова и кметът на Ябълково няма обяснение за появата на 50-те тайнствени окръжности.

За подобно явление само няколко дни по-рано сигнализираха и хора от квартал Болярово. Тогава усилено се тиражираше версията, че на посещение са дошли извънземни, а десетки съседи се стекоха да видят необичайното явление.

За тези кръгове обаче версията на Иван Панчев е различна. Според него това е опит синът му да търси връзка със семейството, след като преди по-малко от година е изгубил живота си при катастрофа в САЩ.

Семейството е прочело в интернет, че български професор може да тълкува подобни знаци, затова и смята да му изпрати снимки, за да получи обяснение за окръжностите. Иван Панчев е готов да посрещне всеки желаещ да изследва кръговете, за да получи отговор на това странно послание.