Новият дом на кучетата в Богров

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В края на 2013-та година безпрецедентно за два месеца бяха събрани 210 хил. евро дарения за кучешки приют в София. Любители на бездомните "приятели на човека" от цялата страна организираха събития и кампании за целта. Наш екип провери какво се случва с проекта няколко месеца по-късно и как се харчи събраната сума.

Новият дом на старите питомци на приюта Богров вече е факт. Събраната сума изцяло е инвестирана в имот от 6 декара с две стопански сгради и склад, напълно оборудван, за да работи законно като приют.

Повече от половината от 400-те кучета от стария приют на организацията вече са осиновени. Останалите 200 сега живеят временно в открити заграждения. Те ще бъдат настанени на закрито, след като приключи ремонтът, в който помагат и доброволци.

До средата на март от приюта планират да завършат новите помощения - с изградена канализация и подово отопление. След изграждане и на клиниката се планира приютът да не приема за дълго повече от 250 кучета и да се наблегне на по-бързото осиновяване.