Деца садиха кедрови дръвчета за по-чист въздух край магистрала "Струма"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди да започнат да садят дръвчетата, учениците получиха указания от своите учители и доброволците как сами да изкопаят дупки и да сложат фиданките в почвата.

БНТ: Знаеш ли как се сади дръвче?
Михайло Игор Радивоевич: Да, правил съм го игрите. БНТ: Само по игрите? На живо правил ли си го?
Михайло Игор Радивоевич: Не, никога.
Тифани Минкова – Езикова гимназия: Смятам, че наистина имаме нужда от повече дървета щом рушим нашата земя и мисля, че наистина е много хубаво нещо, което се прави.
Михайло Игор Радивоевич: Да изкопая, да засадя едно дръвче и да сложа вода, за да порасне голямо, за да почистват мръсния въздух.

Тази година кедровите дръвчета бяха посадени в близост до новостроящата се пътна отсечка на АМ „Струма“.

Красимир Низамов – предс. на сдружение „Бисер 2000“: За да може като пътуват на юг и като пораснат, да кажат: Ето там, онова зелено петно, сме го садили ние като деца.
Анна Богушева – доброволец от БЧК: Малко по малко, от дома възпитание, от обществото, децата ще се научат, че е хубаво да живеят в чист въздух. Всичко, което ни заобикаля да е полезно, а да не е вредно. Мисля, че даваме добър пример. А и децата наблюдават и гледат от нас пример.
Красимир Низамов – предс. на сдружение „Бисер 2000“: Сред природата - това е най-здравото място, където децата да растат в дух на съзидателност, а не на разпад.

След месец друга група ученици ще се върне на същото място, за да облагороди почвата около засадените фиданки и да проверят дали кедровите дръвчета са пораснали.