Първият подводен ресторант в Европа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Приглушена синьо-зелена светлина, удобни столове, близки срещи с морски обитатели, и... вкусна храна. Това накратко предлага "Андър" или на български "Под" - първият подводен ресторант на Стария континент. Забележителното е, че на норвежски името на заведението означава и "Чудо". То се намира в южната област Линдеснес. Входът е над водата и сякаш се влиза в сауна - заради дървените панели.

Киетил Торсън, основател на архитектурната фирма, проектирала ресторанта: Мисля, че в крайна сметка освен ресторант, това ще бъде и изследователски център. Това, което предлагаме като конструкция, започва над водата - като подобие на бетонна тръба, и приключва под водата. Това движение - от горе надолу, вероятно е най-впечетляващо, както и панорамната стъклена стена, която показва подводния свят, но без усещане за аквариум.

Стълбите отвеждат в просторна зала за около 40 гости и спираща дълха подводна морска гледка. Известно е, че менютата на изисканите ресторанти са кратки. Вероятно за това позициите в "Под" са само 18 - местни рецепти и разбира се, морски дарове. Цената на вечерята за един човек, плюс напитките, може да стигне 430 долара.

Николай Елитсгаард, главен готвач: Мисля, че в момента огромният интерес към ресторанта се дължи на
прекрасната работа на проектантите и архитектите. Но с времето, надявам се, хората ще идват заради храната!

Ресторантът вече работи - като начало за семействата и приятелите на персонала. Първите официлани клиенти ще бъдат посрещнати в началото на април. 7 000 души вече имат резервации, така че ако искате да се насладите на пленителна гледка и вкусна храна - ще трябва да почакате поне няколко месеца.Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад