Годишнина на Телевизионния център на БНТ в Пловдив

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Наско Начев – журналист: До тази дата в Пловдив работиха кореспонденстки бюра, както беше в цялата страна.

Преките излъчвания на програма от Студио „Пловдив“ започват през февруари 1974 г. С историята на Пловдивския телевизионен център са свързани знакови имена на българската журналистика като Пепа Славчева, Нери Терзиева и Живко Желев.

От близо половин година всеки четвъртък от студиото в Пловдив се излъчва предаването „60 минути за култура“ по БНТ 2. Тук си дават среща писатели, музиканти, артисти. Общественозначимите събития от Пловдив и региона не остават незабелязани от новинарските екипи. Чрез ефира на БНТ зрителите могат да гледат и много концерти, театрални и оперни спектакли с адрес – Града на тепетата.

Деница Торньова: В момента слагаме финалните щрихи на едно от предаванията на тв център Пловдив "Репетиция“ - това е предаване, което правят всички центрове, но следващото издание ще бъде от Пловдив. Зрителите ще се потопят в магията на балета, показваме два от премиерните спектакъла на Държавна опера Пловдив - "Кармен" и "Акварели" – влизаме зад кулисите, показваме колко са важни репетиторите, всичко останало - в понеделник. За първи път ще ви кажа: не гледайте новините, а гледайте "Репетиция", по-приятно е за духа, настроението и за очите.

Екипът на ТВ център Пловдив работи още по създаването на предаванията „Знание БГ“, „На опера с БНТ2“, „Златни ръце“, „Арт Стрийм“ – посветено на Пловдив - европейска столица на културата, „10 хиляди крачки“, „Време за губене“, които се излъчват по културно-образователния канал БНТ2.

Мария Павлова – спортен журналист: Регионалните центрове са пулсът на БНТ, тъй като събитията, които се случват на наша територия, в сърцето на Тракия, ние всичко е възможно синтезирано като информация да го предадем на нашите зрители, дали ще става за спорт или нещо друго, ние пресъздаваме живота на хората около нас и го правим достояние чрез БНТ в нашите репортажи.
Деница Торньова: Те сюжетите в Пловдив никога не свършват, особено в новините, след дългогодишна работа мога да го кажа, за съжаление повечето сюжети не са от най-приятните за работа, а и за гледане, но сюжети като този и много други, положителни, зареждащи, има много, да – тук, в Пловдив.

Телевизионното дълголетие и натрупаният опит ни задължават и в ерата на дигиталните технологии да поднасяме на зрителите стойностни телевизионни продукти.