Епруветки с кръв на детска площадка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Епруветки с кръв бяха открити на детска площадка в столичния квартал „Стрелбище“. По думите на очевидци - медицинските епруветките са били в голям и тежък чувал, който бил хвърлен вчера следобед в кофа за смет. Все още не можем да кажем със сигурност от къде са се появили епруветките. Криминалисти и представители на общината веднага са отишли на място след

получен сигнал на 112. Уведомени са Районна здравна инспекция и Министерство на здравеопазването. Екип на "Денят започва" отиде на място до блок 23 в Столчинят квартал "Стрелбище".

Изхвърлен чувал с медицински епруветки на детска площадка озадачи жителите на столичният кваратал "Стрелбище" откъде се е повял той. Деца, които са играли на мястото, са имали пряк контакт със счупените медицински материали. На епруветките имало имена на пациенти. А дали кръвта е била заразена не ясно. Силва Гетова първа подава сигнал.

Полицята дошла почти светкавично, страхът обаче дали кръвта е опасна - остава. Защото децата играели през това време на  площадката.

От наши източници разбрахме, че най-вероятно лаборатория за изследвания е изхвърлила отпадъците в района. Възможно е тя да бъде затворена, ако се установи, че случаят е такъв.

Днес се очаква да разберем дали чувалът с медицински отпадъци е изхвърлен в района на детската площадка от клинична лаборатория в квартала. Предстои медицинска експертиза да докаже категорично какво е било съдържанието на епруветките и дали съществува опасност, ако някое от децата е влязло в контакт с тях. Разследващите снемат свидетелски показания и проверяват за видео камери в района.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад