Гледни точки за референдума - разговор с Красимир Каракачанов и Валери Симеонов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не вярвам на президента. Изборният закон е правен от Фидосова - той тогава не каза, че е за задължително и електронно гласуване. Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че в програмата на политическата му сила задължителното гласуване е основен елемент. Това не е нещо ново за нас. Ние обаче сме категорично против електронното гласуване и мажоритарния вот. Предложенията на президента са опит за съживяване на поувяхващия му рейтинг.

Каракачанов акцентира още и върху това, че три пъти е внасял предложението за задължително, защото по този начин може да се пребори купения вот. Каракачанов каза, че ако има референдум, той ще гласува за задължителното гласуване и електронното гласуване, но се обяви против мажоритарния вот с мотива: Това е една схема, по която две партии ще влизат в парламента.

Според лидера на ВМРО президентът има възможност да поиска от парламента тези промени да се случат, да организира кръгла маса вместо да иска референдум.