Какво става в БСП?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в "Денят започва" беше зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов. С него говорихме за това какво се случва вляво.

Мерджанов обясни, че относно Закона за гражданската регистрация "БСП - лява България" е била категорична в свотие послания. Тяхната позиция за Възродителния процес е непроменима, заяви той. Те осъждат това като политическа грешка, но в същото време този законопроект и обсъждането му сега е било една провокация, смята той. Според него това не е същностен проблем за избирателите на ДПС.

Думата "мол" започва да добива политически смисъл покрай идеята на Кирил Добрев и Мая Манолова да привличат младите симпатизанти вляво към идеята на БСП. "Мол, лафка или ЦУМ това са едни образи, които едва ли могат да допринесат за повече атрактивност и по-сериозна привлекателност и повишаване на доверието в БСП", заяви Мерджанов. Той обясни, че партията винаги е било отворена за широки дискусии, в това число и за екстравагантни идеи, но все пак е добре те да бъдат обсъждани вътре в партията, а не да бъдат лансирани първо в медиите без да се оценява определена спорност в тяхната същина. По негови думи самата идея за млади и образовани лидери съществува от пени 10-12 години насам. Той обясни, че само за миналата година имат над 3000 нови членове на БСП и всички те са с висше образование, имат и редица млади хора в общинските съвети на партията. "Ние младите трябва да ги печелим преди всичко с идеи и то същностни социални идеи, които подчертават всекидневието, които са ориентирани ком едно стабилно настояще и по-сигурно бъдеще", смята той.

Мерджанов заяви, че по начина, по който съществува, АБВ не е лява партия. "АБВ участва в дясно правителство", припомни той. Въпреки тежката загуба на БСП, търсят със своите коалиционни партньори верните пътища, каза зам.-председателят на ПГ на БСП.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад