Соломон Паси: НАТО не иска война с Русия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"НАТО не иска война с Русия, това е първото, за което трябва да си дадем много ясна сметка", категоричен беше Соломон Паси, председател на Атлантическия клуб, в студиото на "Денят започва". Той коментира изграждането на командни центрове в рамките на НАТО в страните от Източна Европа. И припомни, че последният безумец, който е искал война с Русия, е бил Хитлер през 1939 г. и оттогава няма вменяем западен лидер, на когото през ума да минава такава идея. И подчерта политическите совалки в последно време - планираното посещение на Меркел и Оланд в Украйна за търсене на мирно решение на конфликта, Обама и Кери казват, че военното решение не е решение. Русия е изключително необходима на Запада в редица други операции, като например срещу Ислямската държава, преговорите с Иран, преговорите със Северна Корея, при връзката с Китай, поясни бившият вътрешен министър.

"Това, от което имаме нужда, е Русия да бъде ограничена в своите агресивни действия, защото те са такива, и се връщаме към хипотезите за Студената война - в условията на Студената война наличието на оръжие предотврати превръщането на Студената война в гореща", коментира Паси. В тези условия НАТО започва да изгражда по своя източен фланг тези командни щабове, които ще съществуват в 6 държави: Полша, Литва, Латвия, Естония, България и Румъния. Там няма да има пушки, самолети, танкове, подводници, поясни председателят на Атлантическия клуб.

Три неща трябва да се направят за безопасността на асансьорите, коментира Соломон Паси и този проблем, като предложи и решение. Първото нещо, което е необходимо, е кадастър на опасните точки, второто е светкавичен за за помощ и третото - ремонт, саниране и смяна на асансьорите. За зов за помощ и кадастър има интелигентен начин за решение - може да се направи мобилно приложение, в което всички граждани сами да попълват данните за опасните асансьори и екип работи по този проблем, поясни Соломон Паси.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад