Нерешен спор за детска площадка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жителите в столичния квартал Слатина не желаят инвеститор да строи върху детска площадка там. Тези дни се стигна и до саморазправа чрез запалване на автомобили. Репортерът на "Денят започва" Юлия Стефанова се срещна с жителите на квартала. Потърпевши разказаха, че органите на реда са на мнение, че колите им са подпалени умишлено и че пострадалите са хора, които протестират срещу застрояването на площадката.

Излезлите на протест бяха категорични, че няма да прекратят проявите си, докато не се премахне оградата и не се вземат мерки палежите и заплахите да спрат.

Инж. Михаил Джурджин, Контрол по строителството, Район Слатина, застана пред камерата на БНТ и заяви, че Районната администрация и Столична община счетат, че извършените миналата седмица палежи на автомобили представляват криминални актове и изрази надежда извършителите максимално бързо да бъдат установени.

Инж. Джурджин обясни, че в момента Столична община няма полезни ходове. Той призна, че с "риск да пристъпи дори закона е предложила 12 имота на арх. Дучев за замяна на въпросния имот", но той не се е съгласил на това предложение.