Опра Уинфри празнува юбилей

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Опра Уинфри навърши 60 години. Знаменитата американска телевизионна водеща ще отпразнува юбилея си в компанията на Даяна Рос, Бионсе и Джей Зи, разказва в репортажа си в "Денят започва" Весела Георгиева. Обявена е за най-богатата афроамериканка на 20 век. Тя успешно реализира собствена телевизия и свои предавания.

Опра Уинфри  дебютира с новинарска емисия в Балтимор, а по-късно през 1984 година получава шанса да води свое предаване наречено "Шоуто на Опра". В продължение на 18 години то е неизменно номер едно в американската телевизионна индустрия. Шоуто й спечелва и няколко награди "Еми". За последен път е излъчено през 2011 година.

През 90-те организира телевизионен "Читателски клуб". Много автори представят книгите си при нея. Един от последните е Бил Клинтън с автобиографията си "Моят живот".

Опра стартира своята собствена телевизия "ОУН" през 2011 година. По нея се излъчва предаването й, в което е интервюирала стотици известни личности. Сред тях са колоездачът Ланс Армстронг и семейството на певицата Уитни Хюстън.

Опра дебютира и като актриса в лентата "Пурпурен цвят" на Стивън Спилбърг през 1985 година. Тогава е номинирана за два "Оскара" и "Златен глобус". Участва в екранизацията на "Цветни хора" от Алис Уокърс, продуцира и играе във филмовата версия на "Любима" от нобеловата лауреатка Тони Морисън.

"Кралицата" на американския телевизионен екран успя да привлече зрителите с впечатляващата си философия за живота. Тя се превърна в пример за подръжание за милиони хора.