Сочи 2014 - лицата на олимпийската телевизия: Цвети Абрашева и Иван Петров

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дни пред началото 22-рите Зимни олимпийски игри в Сочи в "Денят започва" гостуваха Цвети Абрашева и Иван Петров - двама от спортните журналисти на БНТ, които ще отразяват състезанията по фигурно пързаляне, шорттрек и хокей.

Майстор на спорта, републиканска и балканска шампионка, национална състезателка по фигурно пързаляне. Финалист на Олимпийските игри в Лилехамър 1994 година. Това е Цвети Абрашева - спортен журналист в Българската национална телевизия от 11 години. Част е от олимпийския екип на БНТ, който отразява Игрите в Торино 2006 година, Ванкувър през 2010 и Лондон 2012. В Сочи Цвети ще коментира състезанията по фигурно пързаляне и шорттрек.

Завършва журналистика в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Това е Иван Петров - започналият като стажант в БНТ преди седем години. Първото голямо събитие, което отразява е Олимпиадата в Пекин през 2008 година, където коментира волейболния турнир. Две години по-късно отразява Зимните олимпийски игри във Ванкувър. Освен новините от студиото ни в Сочи, Иван ще следи за любителите на атрактивните зимни спортове и турнира по хокей на лед.