Цецка Цачева: ГЕРБ подкрепя президента за референдум за изборите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Цецка Цачева, зам-председател на ПГ на ГЕРБ, съобщи в студиото на "Денят започва", че тази сутрин е разбрала, че г-н Цветан Цветанов е бил законно, документирано подслушван до 22 януари тази година. Информацията е чула по радиото от адвоката на г-н Цветанов - г-н Менков. В резултат на това подслушване става ясно, че подслушвани са били и г-н Борисов, и депутати от ГЕРБ, политици от ЕНП,  и самата Цачева, и адвоката на г-н Цветанов от Бундестага.

Цецка Цачева заяви, че безспорно новината от вчерашния ден е предложението на президента Плевнелиев, което ще отправи към Народното събрание за предизвикване на национален референдум за изборните правила. По думите й той разбира, че трябва да бъдат приети нови изборни правила, които да сложат край на зависимостите в политиката и изборите да се провеждат по честен начин.

Цецка Цачева заяви, че ГЕРБ ще подкрепи предложенията на президента и това е било декларирано още снощи в специално изявление. "Вие знаете, че от лятото на миналата година ГЕРБ се обявява за мажоритарни избори в смесена избирателна система, за гласуване по електронен път, за възможността хората да упражнят правото си на глас", допълни тя.

Зам-председателят на ГЕРБ призова народните представители да се вслушат не само в президента, но най-вече в гласа на хората.

По отношение на третия вот на недоверие, който ГЕРБ ще внесе заради провала във вътрешната политика на кабинета Орешарски, Цецка Цачева беше категорична, че битовата престъпност расте, докато хиляди служители на реда пазят Народното събрание, а друга част от колегите им са на границата, за да решават проблемите с бежанците.