Последни новини от Белград по случая "Цветан Василев"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Развитие по случая "Цветан Василев" има от вчера след обяд, когато Прокуратурата обяви, че е изпратила официално документите за екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия в България. Вече имаме яснота, че поне 30-40 дни ще има движение по делото за екстрадиране на банкера, каза по телефона от Белград за "Денят започва" специалният ни пратеник Иво Никодимов.

Всичко е възможно да се случи в това дело, възможно е дори сръбският съд да откаже екстрадиция, защото Цветан Василев в Сърбия има изключително сериозни контакти и връзки на най-високите нива в държавата. Още повече, че вчера банкерът даде и друга заявка - че обмисля варианта за политическо убежище в Сърбия, продължи коментара си Никодимов и припомни, че Василев иска процедурата по екстрадиция да мине по целия път и че ще се върне в България, едва когато се почувства сигурен.

По закон процедурата по екстрадация не може да продължи повече от една година и е възможно е да се стигне до ситуация, в която няма нито отказ, нито потвърждение от съда и така се постига дълго протакане, поясни още Иво Никодимов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад