Защо водачите нарушават пътните знаци преди очите на КАТ?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Един от забранителните пътни знаци е категоричен и гласи "Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки". Такъв знак има на една софийска улица, но различни превозни средства го нарушават непрекъснато. Каква е реакцията на столичния КАТ на видеодоказателствата за нарушаване на тази пътна забрана и къде се намира въпросният пътен участък ще разберете от следващия видеоматериал на репортера Григор Малинов и оператора Михаил Врабчев за "Денят започва".

Едно от местата в столицата ни, на което забранителен пътен знак не важи за много автомобили, а КАТ  контролира кампанийно, е отсечката на улица "Кюстендил" в София между бул.„Академик Иван Гешов” и площад „Ручей”. Тя е забранена за движение на пътни превозни средства в двете посоки със знак номер В2. Дължината на тази част е около 400 метра и по нея могат да се движат само тролеи. В продължение на години софийската пътна полиция като че ли е безпомощна да се справи с нарушителите на забраната. Е, от време на време се правят акции, които събуждат у спазващия закона за движение по пътищата гражданин една малка надежда. Но както е казал народът - всяко чудо за три дни. И като минат трите дни - пак нарушения на воля и пак без санкция.

Чуйте и една позиция за намаляване на нарушенията на знак В2 на улица „Кюстендил” в София.

"Моето виждане за решаването на този въпрос - два варианта. Монтиране на видеокамера, която да заснема всички нарушители, ще влязат десетки хиляди левове в бюджета, тоест всички ние ще се ползваме от тези пари или промяна на движението в този участък, но тук трябва да се намеси и Столична община", обяснява Владимир Тодоров от „Асоциация на пострадалите при катастрофи” .

Какво видяхме в днес на улица “Кюстендил” в София? За около 30 минути видяхме много несанкционирани нарушители и един, който се извини, защото бързал. Не видяхме обаче представител на столичната пътна полиция. От пресцентъра на СДВР ни казаха, че на този участък са направени 260 акта и фиша на нарушители. Въпреки това нарушенията продължават. Значи нещо боледува. Чака се лекарят. Спазването на правилата е една от предпоставките за по-висок стандарт във всяка една държава.

Очакваме Вашите сигнали за други такива места, където се нарушават правилата, а контрол липсва.

Тук беше мястото да чуем мнението на представител на Столичния КАТ за липсата на систематичен контрол на улица „Кюстендил” в столицата. И, разбира се, изводите за бъдещата работа от този наглед дребен казус. Уви, мълчание, а знаем, че мълчанието е признак на съгласие с тезата ни, че нещо куца в столичния КАТ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад