Българи изобретиха производство на ток от гравитацията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Инженери от Велико Търново изобретиха уред, който произвежда електричество от земната гравитация. След 20-годишен упорит научен труд, денонощни изчисления и подобрения на системата от маховици и валове Петко Ганчев и Марин Млеченков стигнали до крайния резултат, разказва Зорница Илиева в "Денят започва".

20 години упорит научен труд и малка субсидия от Българската академия на науките на финала - така амбициозните великотърновски инженери Петко Ганчев и Марин Млеченков определят тайната на своето изобретение. Твърдят, че са успели да създадат  гравитационния мотор, който произвежда електричество. Иначе казано, двигател, който произвежда ток от гравитацията на Земята. Електричество, което на практика е безплатно и ще дава възможност за енергийна независимост на този, който го използва.

"От малък се занимавам с двигатели и исках да направя нещо, с което да си решим енергийните проблеми - по-просто казано, да използваме гравитацията за да получаваме енергия. Общо взето като един климатик, моторът просто организира процеса, а енергията идва от гравитацията. На практика нищо не се заплаща освен обстановката, защото гравитацията си ни е дадена от Господ", обяснява Млеченков.

"Човек трябва някъде, нещо да измисли. Искат да вдигат цената на тока и при положение че няма пари, на човек му стимулират мисленето", добавя Ганчев.

Научната лаборатория на двамата колеги–ентусиасти се помещава в малък гараж в село Поликраище. По думите им не са първите учени, които опитват, но са първите в света, които са успели. До този момент никой не е съумял да балансира и да оптимизира частите на гениалната машина.

"Правено е, но е било с ниски обороти, с ниски показатели. Целта е да се вдигнат максимално показателите, тоест да се изцеди на максимум. Вече от там нататък, който може си го прави. Има радиолюбители, всеки автомонтьор може да си го сглоби това нещо на практика", твърди Петко Ганчев.

Сега изобретателите чакат машината да бъде патентована, а след това внедрена. Категорични са, че с еднократна инвестиция от 1 500 лева и малко труд всеки ще може да сглоби подобен генератор в своето жилище и да се възползва от безплатния ток. Иначе казано, със своето изобретение Марин и Петко могат да решат един от най-сериозните проблеми на всяко средно статистическо българско домакинство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад