С БНТ2 на училище

Министерството на образованието и науката и Българската национална телевизия стартират образователна програма "С БНТ2 на училище".

С БНТ2 на училище
За предаването
Всички броеве

От 17 март БНТ 2 ще бъде изцяло насочен към учениците и в помощ на техните семейства и българските учители. В различни часови пояси ще бъдат излъчвани видео уроци, образователни клипове и филми за различните класове и възрасти.

"С БНТ на училище" е съвместна инициатива на Обществената телевизия, МОН и с подкрепата на издателска група "Просвета". Към програмата могат да се присъединят и други издателства, предоставящи електронни образователни ресурси за безвъзмездно ползване в ситуация, когато учениците не са в класните стаи.

В реализирането на инициативата се включват и учители от различни класове, които ще представят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и литература и математика.

Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по БНТ 4 ще помогнат и за децата в чужбина, учещи в неделните училища и прекратили заниманията заради разпространението на COVID-19.

Уроците и актуална информация за излъчванията ще бъдат качени и на интернет страницата на БНТ –www.bnt.bg.