Десислава Атанасова: Мнозинството в 47-ото НС ще бъде резултат от компромиси

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пропилее време в създаване на скандали, продължи тя.

Отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47-ото НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси, подчерта Атанасова.

"Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правното си на глас заради машинното гласуване и репресиите от служебното правителство. Всяка илюзия, че някой е победил безапелационно и има право да диктува на другите, ще се разбие", заяви тя.

Атанасова изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят и всички ще подходят със смирение към ситуацията в страната ни. Още от днес можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на коалиция ГЕРБ-СДС, обеща тя.

"В 47-ото НС ние ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие", каза още Атанасова и добави: "Затова сме готови да водим публични разговори и да подкрепим всяко предложение, което спомага българския национален интерес."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад