Христо Иванов: България има основание за надежда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние ще се опитваме да допринасяме максимално за съставяне на демократично мнозинство, което да отвори нова страница в историята на България. Чух хубави неща от политическите сили, които се заявиха като опозиция, което ми дава надежда, че в този парламент ще можем да свършим повече работа. Това каза от трибуната на 47-ото Народно събрание Христо Иванов от ПГ на “Демократична България”.

В 47-ото Народно събрание "Демократична България" ще защитава основни принципи и приоритети, които да върнат надеждата за България, заяви съпредседателят на политическата формация. Сред тях са съдебната реформа, въвеждането на електронно управление, поставянето на въпросите за опазването на българското природно наследство в центъра на политиката, проблемите на българите в чужбина, запазването на геополитическата ориентация на България към ЕС и НАТО, което включва пътят към еврозоната и реформата на целия сектор "Сигурност".

Приоритетни за "Демократична България" остават и овладяването на икономическите и медицински ефекти от пандемията, връщането на децата в класните стаи, намирането на решение по спорните въпроси с Република Северна Македония, така че тя да получи своето място в ЕС, инвестициите в модернизацията на българската наука, образование и култура.

Всяка власт трябва да има своите ограничения и затова формацията ще работи с всички сили за връщането на доверието в парламентарната република, изтъкна Христо Иванов.

Той призова за фискален разум и сдържаност:

"Преди да поискаме от някоя обществена прослойка или индустрия, е хубаво да я чуем."

Съпредседателят на "Демократична България" подчерта, че идеологията, която политическата формация следва, тръгва от отрицанието на тоталитарния режим.

"Няма как да вървим напред, ако не помним това, срещу което се борим", добави той.

Цялото изявление от парламентарната трибуна на Христо Иванов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад