Корнелия Нинова: Готови сме с програма за действие в първите 100 дни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Готови сме с програма за действие в първите 100 дни, която е финансово разчетена. Стои важна задача пред нас - приемане на бюджета за 2022 година. Ще положим усилия да се състави стабилно мнозинство и редовно правителство. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че от коалиция "БСП за България" влизат в този парламент с 3 приоритета.

"Първият - промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и на конституционните принципи на разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство, превеждане на държавата през кризите. И трето активна проевропейска външна политика за ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост", заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ България се намира в здравна, социална, икономическо-енергийна кризи и трябва да се прояви разум и мъдрост, за да не се допусне четвърта - политическа, ако не се състави устойчиво мнозинство и редовно правителство.

"Ако пресечем корупцията в зародиша ѝ, лобистките закони, ако направим администрацията бърза и ефективна, въведем електронното правителство и реформираме съдебната система промяната е станала. Готови сме с конкретна антилобистка законодателна програма", допълни Корнелия Нинова.

Тя добави, че това се състои в три неща.

"Закони, приети с грижа за хората, а не в нечии лобистки интерес, контрол върху прилагането на тези закони, справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил", подчерта Корнелия Нинова.

Тя поясни, че най-важното сега е страната да се справи с Ковид пандемията.

"Пожелаваме на добър час на 47-ото Народно събрание. Нека бъде един успешен, разумен и с най-добри решения за България и за хората 4-годишен мандат", каза още Корнелия Нинова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад