Любомир Каримански, ИТН: Не сме договаряли формула за министерските постове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не мисля, че е най-удачното нещо да има ротационен принцип на председателя на НС, не знам къде и колко парламента в Европа имат такова нещо, екзотично ми се струва, заяви Любомир Каримански от ИТН пред БНТ.

ОТ ИТН не са договаряли формула за министерските постове. Каримански заяви, че не е получавал покана за министър на икономиката.

На въпрос дали от ИТН отново ще предложат Ива Митева за председател, каза да изчакаме предложението на първата политическа сила.

"Не мога да кажа колко скоро е подписването на коалиционното споразумение, зависи от лидерските срещи. Мисля, че има ново мнозинство в парламента. Не се скриваме зад новите управляващи, имахме най-много експертни програми", каза още той.

Не съм за това служебното правителство сега да внася бюджет, смятам, че може да изчака редовното правителство да го направи и този бюджет да бъде адекватен за всички политики, заяви той.

Финансовият министър е казал много неверни неща, а медиите се предали доста погрешно изплащането на добавките на пенсиите, каза Каримански

"След нова година те ще получават по-висока база на минималната пенсия 370 + 50 лв. надбавка - общо 420 лв.", заяви той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад