Никола Минчев е председателят на 47-ото Народно събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Председателят на 47-ото Народно събрание е Никола Минчев. Той беше избран със 131 гласа "за". "Против" гласува един от депутатите, а 72-ма се въздържаха.

Кандидатурата на Никола Минчев бе предложена от Кирил Петков. Минчев е завършил право в СУ, има дългогодишен стаж като адвокат, в международно призната кантора.

"През годините се е доказал като отличен професионалист и борец за каузи, с активна гражданска позиция", заяви Петков.

Само още една кандидатура беше предложена - Цончо Ганев от партия "Възраждане". Той е завършил Стопанската академия в Свищов, бизнесмен, занимава се с частна дейност, дългогодишен мениджър в голяма международна компания.

"Човек, който е стоял винаги наравно с нас в отстояване на българщината и човек който смятам, че ще може да представлява институцията на парламента", заявиха от "Възраждане"

13 депутати гласуваха за предложението на Ганев, 91 бяха против и 88 се въздържаха.


Кой е Никола Минчев?

Адвокатът е водач на листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ в Перник.

Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”. Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки, посочват на сайта на "Продължаваме промяната".

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад