Дискусия по проекта „Парламентът на Европа“ с участието на български евродепутати

На 16-ти и 19-ти ноември БНТ2 ще излъчи пряко две дискусии с участието на български евродепутати. Дискусиите са част от проекта на Националната телевизия „Парламентът на Европа“ и ще бъдат реализирани от екипи на БНТ2 във Варна и Русе.

Тема на дискусиите ще бъдат мерките, заложени в стратегията „Европа 2020“, както и въпросите, събрани в рамките на информационната кампания „Пътуващо студио на БНТ2”. В началото на август журналистите на телевизията обиколиха десетки населени места в Русенския регион и Черноморието, за да запознаят жителите им със структурата и работата на Европейския парламент. Те имаха възможност да посетят специално оборудвания бус на БНТ2 и да гледат материали за конкретни политики на новия Европейски парламент, пряко свързани с България. Младежката безработица, възможностите за обучение зад граница, подпомагането на малкия и среден бизнес, общите европейски политики по отношение на сигурността и екологията са само част от темите, които ще намерят място в двете регионални дискусии.

Участие във форума във Варна, който ще се проведе от 17:30 часа в Арт салона на Радио Варна, ще вземат евродепутатите Илияна Йотова, Емил Радев и Светослав Малинов. В дискусията ще се включат преподаватели и студенти от Икономическия и Варненския свободен университет, представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации. Водещ ще бъде журналистът от БНТ2 Зоя Черешарова.

Кампании Виж повече