Новинарският сайт на БНТ с награда в конкурса "Сайт на годината"

12:11, 11.11.2022
Новинарският сайт на БНТ с награда в конкурса "Сайт на годината"

Новинарският сайт на Българската национална телевизия получи награда в конкурса "Сайт на годината 2022". Журито отреди второ място на BNTNEWS.BG в категория "Медиен сайт", в която бяха номинирани седем проекта.

"Поредно отличие за новинарския сайт на БНТ. Горди сме от това, че браншът, журито, публиката успяват да видят това, което правим и да го признаят, защото ние имаме безапелационно най-добрите, точни и проверени новини. И това вече се вижда много добре и в дигиталната среда", каза Антон Андонов, член на Управителния съвет на БНТ.

Традиции, устойчивост, иновативен технологичен подход – новинарският сайт на Българската национална телевизия BNTNEWS.BG е естественото онлайн продължение на "По света и у нас", новините с най-високо обществено доверие в България. От 1960 г. новинарските емисии на Българската национална телевизия "По света и у нас" запазват името си непроменено, а водещите се превръщат във вдъхновение и еталон за подражание на поколения зрители и колеги журналисти.

През 2022 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е сред основните приоритети. Целият творчески, информационен и технически ресурс на "По света и у нас" генерира ексклузивно мултимедийно съдържание за BNTNEWS.BG. Съдържанието се създава от екипа на "По света и у нас", но 80% от него е различно от ефирното. Освен новини и репортажи, BNTNEWS.BG предлага на потребителите лайв стрийм от събития и пресконференции, специални дигитални проекти, истории и анализи. BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT NEWS са 24/7-информационният канал на Българската национална телевизия.

В новинарския сайт BNTNEWS.BG потребителите могат да се възползват и от уникалната за българското онлайн пространство технология "Чуй новините". Иновативната функционалност, интегрирана за първи път в България именно в BNTNEWS.BG, е развита на база изкуствен интелект и позволява на потребителите да персонализират в плейлист важните теми от деня и да слушат новини, докато използват своите мобилни устройства или са в движение.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад