БНТ с три награди от Съюза на българските журналисти

Айше Сали, Александър Марков и Владимир Богдански получават поредно признание за своя професионализъм

12:25, 12.11.2022
БНТ с три награди от Съюза на българските журналисти

Българската национална телевизия е наградена с три отличия на Годишните награди за творчески постижения на Съюза на българските журналисти. Айше Сали е отличена за репортажите ѝ по актуални теми, а Александър Марков и Владимир Богдански, удостоен със „Златно перо“ за операторско майсторство, получават поредно признание за поредицата им от репортажи за войната на Русия срещу Украйна, излъчени в ефира на обществената телевизия.

„Благодаря на Съюза на българските журналисти за тази награда, която е голяма чест. Благодаря на Българската национална телевизия за доверието и за това, че продължава да ни осигурява възможност да отразяваме исторически моменти на исторически места“, сподели Александър Марков на официалната церемония по награждаването.

Българската национална телевизия беше единствената българска медия и една от малкото европейски медии в Мариупол в периода от 20 февруари до 25 февруари, когато войната на Русия срещу Украйна започна и беше предадена на живо в ефира на обществената телевизия.

За репортажите му от горещи точки в Украйна – в екип с оператора Владимир Богдански и видеотехника Роберт Вецов, както и за филма „Войната в Украйна: Началото“, през 2022 г. Александър Марков получи още две престижни журналистически награди – от Асоциацията на обществените радио-телевизионни оператори в Европа – СИРКОМ и специалното отличие „Гореща точка Украйна“ на конкурса за чиста журналистика Web Report 2022.


Гледайте филма „Войната в Украйна: Началото“ ТУК

Репортажите на Александър Марков от горещите точки на Украйна гледайте ТУК

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад