Калчо Петков с признание „Достоен българин“

Директорът на телевизионния център Русе на Българската национална телевизия е отличен за съпричастност с българската общност в Румъния и Молдова

15:27, 27.04.2023
Калчо Петков с признание „Достоен българин“

Ръководителят на телевизионния център Русе на БНТ Калчо Петков е удостоен със званието „Достоен българин“ за работата му с българската общност в Румъния и Молдова.

„Всички ние работим за тази кауза, а именно обществената телевизия да бъде част от живота на тези хора, които са зад граница. Те да знаят, че не са забравени.“, каза директора на РТВЦ – Русе.

Наградите, създадени от вестник „24 часа“ за българите с големи сърца, бяха връчени на специална церемония в София. С тях бяха отличени 34 достойни българи.

Отличията „Достойните българи“ се присъждат от 2003 г. и се наложиха като най-честната и истинска българска класация, която намира героите на нашето време – хората, които ни карат да се чувстваме горди, че сме българи. Националната кампания от 2003 г. до 2023 г. отличи близо 800 наши сънародници, спасили човешки животи, защитавали справедливи каузи, дарявали щедро.

Репортажът на отличените „Достойни българи“ може да гледате в сайта bntnews.bg

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад