Александър Марков с поредно признание – наградата за журналистика на фондация „Димитър Цонев“

Журналистът от БНТ е отличен за поредицата му от репортажи за войната на Русия срещу Украйна, излъчени в ефира на обществената телевизия

17:09, 29.11.2022
Александър Марков с поредно признание – наградата за журналистика на фондация „Димитър Цонев“

Журналистът от Българската национална телевизия Александър Марков получи тазгодишната награда за журналистика на фондация „Димитър Цонев“. Репортерът на „По света и у нас“ е отличен за поредицата му от репортажи за войната на Русия срещу Украйна, излъчени в ефира на обществената телевизия, както и цялостно за отразяване на международни събития.

За репортажите му от горещи точки в Украйна – в екип с оператора Владимир Богдански и видеотехника Роберт Вецов, както и за филма „Войната в Украйна: Началото“, през 2022 г. Александър Марков получи редица престижни журналистически награди – от Асоциацията на обществените радио-телевизионни оператори в Европа – СИРКОМ, специалното отличие „Гореща точка Украйна“ на конкурса за чиста журналистика Web Report 2022, както и „Златно перо“ на Годишните награди за творчески постижения на Съюза на българските журналисти.

Българската национална телевизия беше единствената българска медия и една от малкото европейски медии в Мариупол в периода от 20 до 25 февруари, когато войната на Русия срещу Украйна започна и беше предадена на живо в ефира на обществената телевизия.

Гледайте филма „Войната в Украйна: Началото“ ТУК

Репортажите на Александър Марков от горещите точки на Украйна гледайте ТУК

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад