Храната на българите

Храната на българите

Изворите дават да се разбере, че през Средновековието се ядяло малко - веднъж, най-много два пъти на ден. Бедните българи се хранели само веднъж, като основната им храна бил хлябът - правели го толкова голям - колкото воденичен камък, че един хляб бил достатъчен за десет яки мъже да се нахранят до насита.

В дискусията участват доц. Мира Маркова от СУ “Св. Климент Охридски“, доц. Мария Маркова и доц. Николай Вуков - и двамата от Института по етнология към БАН.

Водещ на изданието е Андрей Захариев.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад