Предаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ

Екипът на специализираното предаване на обществената телевизия за хора с увреден слух е отличен от Националната асоциация на сляпо-глухите в България

Предаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ

Екипът на специализираното предаване на Българската национална телевизия за хора с увреден слух – „Светът на жестовете“ – получи специална награда от Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ) за значителен принос за делото на сляпо-глухите и тяхната интеграция в обществото.

Официалната церемония по награждаването се състоя на 15 август 2022 г. в град Пловдив, като повод за събитието беше отбелязването на 25-ата годишнина от основаването на НАСГБ.

Специализираното предаване за хора с увреден слух „Светът на жестовете“, което през 2022 г. отбелязва 40 години в ефира на Българската национална телевизия, цели да информира широката общественост за проблемите, възможностите и постиженията на хората с увреден слух.

Предаването осигурява равен достъп до информация на глухите и слабочуващи хора, като ги запознава с актуални теми и интересни факти, засягащи живота им. Българският жестов език е основно средство за комуникация в предаването.

„Светът на жестовете” е с информационно-публицистична насоченост и се излъчва всеки петък от 12:30 ч. по БНТ 1. Автор и водещ на предаването е Надежда Мирчева, режисьор е Денислав Георгиев, асистент-режисьор е Антония Радичева.


Намерете предаването „Светът на жестовете“ в сайта на БНТ

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад