Нено Димов, Иво Христов, Антоний Тодоров и Петко Георгиев за изборите днес

20:40, 06.11.2016

Нено Димов, Институт за дясна политика, Иво Христов, журналист, проф. Антоний Тодоров, политолог, и Петко Георгиев, журналист, коментираха днешните избори и гласуването за референдум.

Проф. Тодоров заяви, че трябва да изчакаме до края на изборния ден, когато ще стане ясно дали избирателната активност ще надскочи активността на първия тур на предишните президентски избори. По неговите думи активността ще се движи към 3 млн. и 200 000 избиратели.

По думите на Петко Георгиев е малко трудно човек да се ориентира при гласуването, особено при на практика липсващата кампания за референдума. Той беше категоричен, че трябва да има електронно и машинно гласуване. Причината за това да гласуваме като в 19. век е липсата на политическа воля.

Той коментира кандидатите за президент и каза, че не е останал с впечатление българите да са припознали, че има един кандидат за опозицията, а останалите да са в оркестъра на управляващите. "Определено не беше така."

Иво Христов посочи, че чисто технологично организацията е направена така, че не беше възможно да не се струпат опашки от хора. Кампанията изглеждаше вяла, видяна от телевизиите, но на срещите с избирателите имаше много ентусиазъм, допълни той. "Чест въпрос към нашия щаб /на ген. Радев/ е защо не се състояха големи дебати масовки. В една демокрация винаги има власт и опозиция. В тази надпревара имаше един видим кандидат на опозицията - това беше генерал Радев, и множество кандидати на властта, които се явяваха под различни байряци", каза още той.

Според Нено Димов интересно е какво ще се случи на онези места, на които се гласува машинно, за да стане ясно дали това ще бъде решение - дали там се е случило по-бързо, какъв е резултатът, тъй като този вид гласуване е в известна степен решение на тези опашки. Президентските избори се оказаха изключително важни, не толкова ясно решени, но самата кампания и натоварването за очакване към нея, беше много вяла, коментира той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад