Затруднен достъп до секции

12:18, 13.11.2016

Получихме сигнал, че миналата неделя човек в инвалидна количка е изкачил стълбите на 38 ОУ "Виктор Априлов" на ръце, за да стигне до секцията за гласуване. Екип на БНТ провери условията за хората с увреждания в някои училища в София.

За да гласува човек с увреждания, той има няколко варианта - единият е да подаде своя глас в обозначените със синия стикер секции, а вторият е да се обади предварително, за да му бъде осигурена подвижна секция. В нея може да гласува всеки, който е вписан в специален избирателен списък.

След получения сигнал за инцидент в 38 ОУ "Виктор Априлов", в който човек с увреждания е изкачвал стълбите на училището на ръце, решихме да проверим условията в училището. Страничният вход на сградата разполага със специални релси. Вратата беше заключена, а релсите са стръмни, затова човек в инвалидна количка трябва да помоли охраната на училището за помощ. Пред вратите на стаите, в които са секциите, има праг, за който пак се налага да бъде оказано съдействие. В други училища в центъра на София ситуацията е подобна.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад