"Спри детето запази" за една щастлива Коледа

За четвърта поредна година в рамките на кампанията „Спри, детето запази!“, Българската национална телевизия, съвместно със Столична община и КАТ, организира детско коледно тържество. Общообразователния празник по безопасност на движението се проведе на...

12:09, 18.12.2016
Спри детето запази за една щастлива Коледа

За четвърта поредна година в рамките на кампанията „Спри, детето запази!“, Българската национална телевизия, съвместно със Столична община и КАТ, организира детско коледно тържество. Общообразователния празник по безопасност на движението се проведе на 17-ти декември, като по традиция домакин беше Централен военен клуб. Специални гости на събитието бяха деца, лишени от родителска грижа от ДДЛРГ „Св. Иван Рилски“ - с. Разлив.

dsc07069„Преди 4 години Българската национална телевизия даде начало на кампанията „Спри, детето запази!“ с единствената цел да привлече вниманието на участниците в пътното движение и да пази децата на пътя. За съжаление тази година 34 деца са загинали при пътнотранспортни произшествия. Нека да бъдем по-внимателни и да пазим детските усмивки“ – каза Силвия Симова, ръководител „Публични комуникации“ в БНТ.

Сред официалните гости на събитието бяха началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски, представители на Столична община, Министерство на образованието и науката и Народно събрание на България.

dsc_0372В програмата се включиха малките актьори от „Весел столичен светофар“, които организираха забавна и образователна викторина с малчуганите. Децата отговаряха на въпроси, свързани с пътната безопасност, разпознаваха светлините на светофара и пътните знаци, като най-активните бяха поощрени с възпитателни игри за подаръци.

За хореографията и настроението на празника се погрижиха „Веда Джуниър“, танцова формация „Emotion Dancing School“ и балетна формация от детска градина „Елица“. С изпълнения на живо се включиха Богдан Томов, квартет „Славей“ и младият изпълнител Тихомир Митов. За магията на празника се погрижи илюзионистът Маг Айвън.

dsc_0349Разбира се, най-вълнуващият момент за малките гости беше пристигането на Дядо Коледа, който, както всяка година, раздаде подаръци на всички деца. Той пожела и на малки, и на големи през новата година да има повече толерантност на пътя и по-малко пътни инциденти с деца.

От 2012 година БНТ призовава да се спре войната по пътищата и да се пазят живота и здравето на децата на България. С подкрепата на институциите и общините, освен широк медиен отзвук, обществено-значимата кампания „Спри, детето запази!“ постигна и реални резултати: десетки пешеходни пътеки в София бяха повдигнати, а над 120 – осветени. Монтирани са над 80 предупредителни пътни знака с логото на кампанията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места.

dsc_0348БНТ и Дядо Коледа ще зарадват още деца

На 20 декември (вторник) Дядо Коледа ще посети приюта на отец Иван в село Якимово (област Монтана). В помощ на белобрадия старец, екип на БНТ ще го придружи, за му помогне да зарадва децата в навечерието на най-светлия празник – Коледа, с много лакомства и подаръци.

С подкрепата на:

untitled

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад