Водещи от БНТ отново на училище с кампанията "Спри, детето запази!"

За четвърта поредна година лицата на инициативата за пътна безопасност съпроводиха първолаци до класните им стаиС нагледен урок по пътна безопасност кампанията на Българската национална телевизия «Спри, детето запази!» гостува в столичното 138-мо...

14:52, 15.09.2015
Водещи от БНТ отново на училище с кампанията Спри, детето запази!

За четвърта поредна година лицата на инициативата за пътна безопасност съпроводиха първолаци до класните им стаи

DSC04718С нагледен урок по пътна безопасност кампанията на Българската национална телевизия «Спри, детето запази!» гостува в столичното 138-мо училище „Проф. Васил Златарски“». В първия учебен ден лицата на БНТ прекрачиха отново прага на училището и отправиха своето послание за толерантност и повишено внимание на пътя.

За четвърта поредна година водещите Драгомир Драганов, Анна Ангелова, Филипа Иванова и Иван Петров, заедно с представители на «Пътна полиция», преведоха първокласниците по обновената пешеходна пътека пред училището.

Директорът на 138-мо училище Магдалена Кръстева сподели за БНТ: „Макар че за първи път се включваме в кампанията на БНТ „Спри, детето запази“, ние никога не сме били безучастни към този проблем. С удоволствие ще се включим и догодина, тъй като подобна инициатива не може да бъде еднократен акт. Ако не показваме на децата си с дела как да се държат на пътя, те никога няма да се научат.“

Особено развълнуван от участието си в събитието бе водещият на БНТ Драгомир Драганов, който си припомни годините като ученик именно в това училище. „Откриваме новата учебна година под надслова „Спри, детето запази“ именно на това място, защото училище „Проф. Васил Златарски“ работи по много проекти и кампании за превенция и безопасност на децата в движението по пътя. Учениците са наясно с инициативата на БНТ. Те получиха специални подаръци – учебни програми, стикери и светлоотразители за раниците си. В първия учебен час говорих с тях за това, колко е важно да бъдат дисциплинирани на пътя, да показват на родителите си правилното поведение, защото могат да научат възрастните на много повече неща“, сподели Драганов.

„Надявам се, че това, което с всеобщи усилия правим, рано или късно ще даде резултат. Дано в нашия призив се вслушат не само хората от столицата, но и в цялата страна. Ние ще продължаваме да правим подобни кампании и обучения, но отговорността и грижата е преди всичко у родителите“, коментира началник отдел „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски. "Пътна полиция" подкрепя всички събития в рамките на кампанията на БНТ.

Специални гости на събитието бяха актрисата Мария Сапунджиева, заместник-кметът на образованието в район «Слатина» Силва Джелепова, секретарят на Съвета по безопасност на движението на децата към Столична община Симеон Симов, секретарят на Институт «Конфуций» Божидара Дончева и заместник-деканът на Факултета по класически и нови филологии към Софийски университет проф. Димитър Веселинов.

«Спри, детето запази!» е една от най-ефективните и с видими резултати кампании на БНТ. Обединявайки усилия с общини от цяла България, към момента са монтирани над 150 предупредителни пътни знака с логото на „Спри, детето запази!“ в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад