БНТ и Столична община призовават: Спри, детето запази!

След зачестилите инциденти, кампанията „Спри, детето запази” е съпричастна към болката на семействата, загубили своите деца на пътя. Българската национална телевизия и Столична община събраха днес над 300 възпитаници на детски градини и училища в...

17:55, 24.04.2015
БНТ и Столична община призовават: Спри, детето запази!

С данчето

След зачестилите инциденти, кампанията „Спри, детето запази” е съпричастна към болката на семействата, загубили своите деца на пътя. Българската национална телевизия и Столична община събраха днес над 300 възпитаници на детски градини и училища в Деня на отворените врати на Столичния автотранспорт. Поделението в „Дружба” беше превърнато в реален мини град, с улици, светофари, регулировчици и движещи се коли. Децата се адаптираха бързо към тази среда и показаха впечатляващи познания по правилата за безопасно поведение на пътя.

„Децата знаят, като че ли, по-добре, пътните правила от нас - възрастните. Радвам се, че виждам толкова много деца тук, защото чрез кампанията на БНТ и Столична община искаме да кажем на шофьорите и всички участници в движението, че те са най-голямото ни богатство и трябва да сме внимателни. „Спри, детето запази!“ за пореден път доказа, че не е кампания за един ден, за което благодаря на Българската национална телевизия“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В импровизирано ателие художникът Иван Яхнаджиев изрисува цял автобус с помощта на малките творци. Старото и олющено возило се превърна в цветна палитра от весели детски рисунки с послания. В предизвикателството се включиха и малките репортери на БНТ.

Повече от три часа децата се състезаваха с мини колички и велосипеди, надиграваха се по народни танци и хора, рисуваха и се забавляваха.

Водещата на „По света и у нас” Марина Матева бе член на журито на фолклорното надиграване. Тя връчи наградите на победителите в танцовото състезание.

„Радвам се, че съм част от този празник, на който всички деца се забавляват и демонстрират уменията и познанията си за това, как да се придвижват безопасно по улиците. Чрез кампанията вече няколко години обществената медия апелира да бъдем внимателни и да пазим децата“, каза Марина Матева.

Идеята за събитието и цялостната му реализация е дело на секретаря на Съвета по безопасност на движението на децата към Столична община – Симеон Симов.

Вече четвърта година Българската национална телевизия не спира да призовава шофьори и пешеходци да бъдат толерантни на пътя и да пазят живота и здравето на българските деца.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад