„Спри, детето запази!” с Великденски концерт в столичния зоопарк

Навръх Великден социално отговорната кампания на Българската национална телевизия „Спри, детето запази!” организира концерт, с който отново напомни на децата и техните родители основните правила за безопасност на движението. Откритата сцена в столичния...

10:00, 22.04.2015
„Спри, детето запази!” с Великденски концерт в столичния зоопарк

Навръх Великден социално отговорната кампания на Българската национална телевизия „Спри, детето запази!” организира концерт, с който отново напомни на децата и техните родители основните правила за безопасност на движението. Откритата сцена в столичния зоопарк за поредна година събра десетки гости и звезди с апела за повече толерантност и уважение на пътя. Преди началото на събитието бяха раздадени над 2000 листовки със съвети за безопасност на всички посетители.

BNT_5„И тази година наши гости бяха деца от социални домове и бежанци. По един образователен и музикален начин отново им припомнихме основните улични правила. Децата са като цветята – нежни и красиви, затова трябва да ги пазим, когато са на пътя. За четвърта година БНТ, чрез „Спри, детето запази!”, напомни на най-малките участници в пътното движение, че познаването и спазването на правилата е гаранция за тяхното здраве и живот”, сподели Силвия Симова, директор „Публични комуникации“ в БНТ.

В духа на празничната традиция бе и конкурсът за най-здраво яйце, който е символът на християнската вяра. Към децата имаше много въпроси, свързани с пътната безопасност. Оказа се, че те добре разпознават пътните знаци и знаят как да пресичат. Децата, дали най-добри отговори, получиха награди, а всички си тръгнаха с подаръци и много усмивки.

BNT_2За да поздравят най-малките участници в пътното движение в зоологическата градина бяха дошли заместник–кметът на София Дончо Барбалов, началникът на Пътна полиция Бойко Рановски, както и директорът на Зоопарк София д-р Манол Нейков.

Великденският концерт бе реализиран и с подкрепата на Съвета по безопасност на движението на децата към Столична община.

„Това е начинът, наред със забавленията, децата да научат за пътната безопасност и опитът ни показва, че те успешно въздействат върху своите родители. Правят им забележки да спазват правилата, да се движат със съобразена скорост, да слагат колани”, смята Бойко Рановски – началник отдел “Пътна полиция” при ГД Национална полиция.

Участие в програмата взеха актьорите от детски център „Весел столичен светофар” – Стопчо, Кака Стойка Песнопойка и великденските яйца. По време на музикално образователното събитие пяха Йоанна Драгнева, EVA и Богдан Томов, които са и лица „Спри, детето запази!”, а илюзионистката Ани-Фей показа своите магически фокуси и номера.

BNT_4„Подкрепям тази кампания, защото бъдещето на България, това са децата. Нека тяхното възпитание в добрите и хубави неща започне от кампанията за пътна безопасност. Нека не забравяме, че всички тези усмивки трябва да греят още по-силно”, каза след края на изпълнението си Богдан Томов.

„С радост се включвам във всяка инициатива на БНТ, защото е важно децата от малки да знаят правилата за движение по пътищата. Подкрепям изцяло кампанията „Спри, детето запази!”, защото от скоро и аз шофирам и виждам и двете страни – да си шофьор и да си пешеходец”, обясни младата и талантлива певица EVA.

„Важно е децата да знаят правилата за движение, за да могат да ходят безопасно на училище. Важно е родителите да са спокойни, че децата знаят правилата за движение и така избягват инциденти. С такива инициативи всички ние си ги припомняме”, заяви Йоанна Драгнева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад