Водещите на БНТ Спас Кьосев и Златимир Йочев взеха урок по екстремно шофиране

Рали пилотът Крум Дончев и неговият навигатор Петър Йорданов проведоха практическото обучениеДве от лицата на кампанията „Спри, детето запази!“ на Българска национална телевизия се включиха в практическо обучение за безопасно шофиране. Водещите...

18:08, 24.01.2015
Водещите на БНТ Спас Кьосев и Златимир Йочев взеха урок по екстремно шофиране

Рали пилотът Крум Дончев и неговият навигатор Петър Йорданов проведоха практическото обучение

DSC06542Две от лицата на кампанията „Спри, детето запази!“ на Българска национална телевизия се включиха в практическо обучение за безопасно шофиране. Водещите на „По света и у нас“ Спас Кьосев и Златимир Йочев участваха в открит урок, с близо 40 служители от една от най-големите фирми за транспорт и логистика у нас – ЖЕФКО България.

Мероприятието се проведе на полигона на „Академията за безопасно майсторско шофиране Павел Жеков“.

Компанията „ЖЕФКО България“ подкрепи инициативата на БНТ „Спри, детето запази!“. Звездата на българския автомобилен спорт Крум Дончев се присъедини към кампанията и показа на водещите, и на служителите как могат да шофират безопасно дори с висока скорост и в екстремни условия. „Всеки един от нас трябва да се чувства изключително отговорен на пътя – не да запази само себе си, но хората около себе си“, каза преди началото рали шампионът.DSC06550

Всички любители на високите скорости опитаха екстремно шофиране на импровизиран кален полигон. Въпреки трудния терен, те успяха да овладеят автомобилите и да се справят успешно с урока по шофиране. Преди практическото обучение Крум Дончев и неговият настоящ навигатор Петър Йорданов изнесоха 30 –минутна лекция на участниците в събитието за безопасността на пътя.

DSC06520

„За съжаление в екстремни ситуации инстинктите ни карат да правим грешки. Затова решението е или шофьора да мине на специализирани курсове, където да се научи как да се бори с естествените си инстинкти, или просто по-лесното е да кара бавно и внимателно“, заяви Спас Кьосев.

DSC06523

Двамата водещи на „По света и у нас“ раздадоха на всички участници в мероприятието стикери с логото на кампанията на Българската национална телевизия, с призива да ги залепят на личните си автомобили.

„Слоганът е ,,Спри, детето запази". Идеята е да бъдем внимателни на пътя и да пазим не само децата, но и всички пешеходци“, обясни Златимир Йочев.

Основната цел на организирания от компанията открит урок бе да се повишат качествата и уменията на шофьорите при управление на автомобили. По този начин те дадоха добър пример и на други фирми, които да се включат в инициативата „Спри, детето запази!“.

Идеята на събитието бе да се насърчи бизнесът да използва влиянието и ресурсите си за добри, обществено значими каузи.

От 2012 година БНТ призовава да се спре войната по пътищата и да се пазят живота и здравето на децата на България. Благодарение на „Спри, детето запази!“ много от шофьорите са станали видимо по-дисциплинирани и по-толерантни. От старта на кампанията досега 42 пешеходни пътеки в София бяха повдигнати, а над 120 – осветени. Монтирани са 80 предупредителни пътни знака с логото на кампанията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад