Кампанията „Спри, детето запази!“ с коледен празник за децата

В навечерието на празниците БНТ отново призова за отговорно шофиранеЗа трета поредна година кампанията на Българската национална телевизия – „Спри, детето запази!“ събра децата на общообразователен празник по безопасност на движението. Както и...

16:02, 15.12.2014
Кампанията „Спри, детето запази!“ с коледен празник за децата

В навечерието на празниците БНТ отново призова за отговорно шофиране

DSC06037За трета поредна година кампанията на Българската национална телевизия – „Спри, детето запази!“ събра децата на общообразователен празник по безопасност на движението. Както и досега, наши гости бяха децата от SOS детски селища. Към тях тази година се присъединиха и социално слаби семейства от „Холидей Хироус“.

„Време е да се замислим за поведението си на пътя, защото никой не е застрахован от инцидент при пътно-транспортно произшествие. Като социалноотговорна медия с тази кампания БНТ призовава всички ние да бъдем по-внимателни, защото животът и здравето са безценни. Винаги на нашите инициативи каним и деца в неравностойно социално положение, за да споделят празника с нас, да си припомнят основните правила за движение, и да се забавляват“, каза Силвия Симова, ръководител на направление „Публични комуникации“ в БНТ.

DSC06053Тази година в програмата се включи детската актьорска школа „Хлапета“ към БНТ, които забавляваха децата със закачливи етюди, танци и скечове. Много въпроси, свързани с пътната безопасност, бяха отправени към нашите най-малки гости. С голяма увереност те разпознаваха пътните знаци и знаеха на какъв сигнал на светофара трябва безопасно да преминат улицата. За отличните си знания те получиха образователни книги като награда.

Децата бяха част от коледното забавление и заедно с едно от лицата на кампанията – младата и талантлива певица ЕVA, пяха и танцуваха на сцената.

Разбира се, кулминацията на празника беше пристигането на дядо Коледа и неговите Снежанки, които всички деца посрещнаха с добро настроение и силни аплодисменти. Добрият старец отправи апела „Спри, детето запази – Коледата безопасно посрещни!“, а всички деца си тръгнаха с подаръци и много усмивки.

DSC06114Водещи на празника бяха младата актриса Патриция Пъндева и колегата й Живко Джуранов, когото децата познават от предаването „Бърколино“.

От 2012 година БНТ призовава да се спре войната по пътищата и да се пазят живота и здравето на децата на България. Благодарение на „Спри, детето запази!“ много от шофьорите са станали видимо по-дисциплинирани и по-толерантни. От старта на кампанията досега 42 пешеходни пътеки в София бяха повдигнати, а над 120 – осветени. Монтирани са 80 предупредителни пътни знака с логото на кампанията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места.

Със съдействието на:

ross7days cangaroo crayolasp amek ciela derby ep fut GB hipp janet mlin nestlekroki

Повече за събитието - вижте на http://bnt.bg/news/institutsii/koledno-ta-rzhestvo-pod-mototo-spri-deteto-zapazi и https://www.facebook.com/spri.deteto.zapazi.bnt

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад