Безплатно ски училище в Осогово

Безплатно училище по ски, отвари врати в Осоговската планина над Кюстендил. В него ще се обучават ученици от 1-ви до 4 –ти клас. Обучението се финансира по програмата "Научи се да караш ски" на Министерството на младежта и спорта със съдействието на Българската федерация по ски.

Тази година в курсоветеса включени 60 деца от две училища от Кюстендил. Сред тях е и 8-годишната Андрея, която за първи път се качва на ски.

БНТ: Трудно ли е ?

Андрея -8 г.: Не много.

БНТ: Харесва ли ти този спорт?

БНТ: Да, много.

Безплатните курсове се провеждат за трета поредна година на писта „Людмил Янков" в Осоговската планина, каза организаторът на курса, Явор Спиридонов.

Явор Спиридонов - собственик на Ски център "Осогово": "Ние поемаме екипировката, оборудване, обучение, храна и всичко, което е За дечицата да прекарат четири дни прекрасни в планината".

Една от целите на обучението по ски е да привлече вниманието на младите към този спорт и данамали зависимостта на децата към телефоните и застояването импред компютъра.

Явор Спиридонов собственик на Ски център ‚Осогово": "Такъв спорт позволява много енергия, изразходване и раздвижване, също което се забелязва е че чистия въздух, който е в планината им действа също още по-добре."

Много от децата вече са убедени че след края на курса ще се върнат отново в планина, защото са открили своя нов спорт.

Бояна -8 г.: "Ще караме ски, ще се забавлявам."

Марио – 8 г.: "Защото ми е забавно и се спускам."

В края на обучението между участниците ще се проведе състезание, а най-добрите ще бъдат наградено с едноседмичен лагер, казаха организаторите.

Кампании Виж повече