"100% будни" подкрепя кампания за популяризиране на физическата активност

Инициативата на ACES България „Без оправдания“ гостува на възрастните хора от дом „Дълголетие“ в София

100% будни подкрепя кампания за популяризиране на физическата активност

Инициатива „Без оправдания“ за пореден път опроверга разпространеното схващане, че напредването на възрастта е свързано с обездвижване и отдалечаване от спорта. Поредно събитие от едноименната спортната кампания, на която БНТ е медиен партньор, се състоя в дом за възрастни хора „Дълголетие“ в гр. София. Специалисти демонстрираха упражнения, подходящи за хората в напреднала възраст.

Сред участниците в спортното събитие бяха и дами прехвърлили 90 години, които редовно практикуват йога. „Всяка сутрин с изгрев слънце правя своите 7 упражнения, които ме карат да се чувствам добре“, сподели 94-годишната Вера Каменова.

Специален гост беше водещата на предаването „100% будни“ на БНТ Мария Андонова, която е посланик на кампанията. „Преди 2 години с колело изминах поклонническия път Камино. В това вълнуващо пътуване срещах възрастни хора на вашите години. Пожелавам Ви никога да не се отказвате, да бъдете активни и да преследвате своите предизвикателства“ – обърна се към домакините на събитието чаровната водеща.

В рамките на кампанията кардиолозите д-р Венко Димитров и д-р Мирослав Ангелов от УМБАЛ „Света Анна“ извършиха безплатни прегледи на желаещите и дадоха насоки, свързани с физическата активност.

Кампанията „БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ цели популяризиране на редовната физическа активност независимо от възрастта и се осъществява със съдействието на Център за градска мобилност. Сред популярните лица, подкрепящи инициативата освен водещите на „100% будни“ Мария Андонова и Стефан А.Щерев са златното момиче Ренета Камберова и едни от най-популярните влогъри - Павел Колев и Ицака.

През цялата 2019 година кампанията „Без оправдания“ ще организира десетки безплатни спортни събития за малки и големи в цялата страна.

Кампании Виж повече