Брекзит - повод, причина или стимул

Броени дни преди датата, която се очакваше да сложи край на членството на Великобритания в ЕС, преговорите навлязоха в нов лабиринт. 90% от британците определят като национално унижение поведението на Лондон за Брекзит показва социологическо проучване на „Скай нюз".В неделя предаването на БНТ1 „#Европа“ ще представи още данни за ефекта от английското охладняване върху общественото мнение в другите държави от общността.

Брекзит - повод, причина или стимул

Един от лайтмотивите в кампанията за британския референдум беше тромавата евробюрокрация. Десислава Апостолова ще потърси факти за това колко плаща всяка от страните за членството си в клуба на богатите европейски държави и за заплатите на европейските чиновници и евродепутати.

В „#Европа“ неделя (24 март), веднага след обедната емисия „По света и у нас“ журналистката Поли Пантева и терапевтът Александър Илиев ще дебатират по темата „да бъде ли разрешено използването на марихуана за медицински цели“. Наскоро Европейският парламент реши да отдели повече пари за научни изследвания на канабиса и да даде легална дефиниция на понятието „канабис за медицински цели”. Предаването ще срещне зрителите и с двама предприемачи, създали предприятие за производство на олио от индустриален коноп в Румъния

Дестинацията за добро образование, която представя екипът тази седмица е Шотландия, а Цанка Николова и Атанас Атанасов ще срещнат зрителите с ентусиазиран екип от програмисти, в чиито проекти инвестира Европейският съюз.

Добрите примери и поучителните сюжети за живота и у нас и в Европа – гледайте тази неделя (24 март) от 12,30 в предаването „#Европа“ по БНТ1!

Кампании Виж повече