"Черно море-Одесос" ще преследва класиране на пето място в баскетболната А група

Отборът на "Черно море-Одесос" ще преследва класиране на пето място в баскетболната А група за жени. Варненки са лидер в подреждането на втората шестица пет кръга преди края на сезона.

Настоението в отбора на "Черно море-Одесос" се завърна след двете поредни победи в столицата срещу Левски и Септември. На 3 март варненки приемат НСА в директен мач за първото място във втората шестица на А група.

Венцеслав Гечев, треньор на "Черно море-Одесос": "Мисля, че реалното ни място е 5, акo се води както трябва тренировъчен процес, ако наистина има осигурени както трябва - финанси за пътуване предния ден."

И през тази година финансовите проблеми за клуба са големи. Не достигат средства за обезпечаване на гостуванията на отборите от различните възрастови групи.

Венцеслав Гечев, треньор на "Черно море-Одесос": "Средствата, които клубовете получават, са малки, минимални са, но пък и общината не е длъжна да обезпечи всички клубове, за да има спорт, да има баскетбол. Много е трудно. Аз искам да оцелеем тази година, пък за догодина ще мислим.

Главният треньор Венцеслав Гечев е изтеглил кредит, за да може "Черно море-Одесос" да доиграе сезона и да продължи съществуването на единствения женски баскетболен отбор във Варна.

Кампании Виж повече