Декларация на ръководството на БНТ

Ръководството на Българската национална телевизия заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Поведението му в предаването "Референдум" от 01.10.2019 година беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Декларация на ръководството на БНТ

Ръководството на Българската национална телевизия декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването. Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти. Никога в 10-годишната история на предаването „Референдум“ не е имало такова шокиращо поведение на участник. Припомняме, че участието в предаването „Референдум“ на 01.10.2019 година на г-н Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака" и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение Българската национална телевизия ще предложи на Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в ефира на БНТ.

Надяваме се също и участниците в предстоящите избори и представителите на всички политически сили да се дистанцират от поведението на г-н Волен Сидеров.


Емил Кошлуков

Генерален директор

Виктор Серафимов

Член на Управителния съвет

Христо Томов

Член на Управителния съвет

Василена Матакиева

Член на Управителния съвет

Антон Андонов

Член на Управителния съвет

Симеон Касабов

Изпълнителен директор

Мариела Драголова

Директор на дирекция „Информация“

Кампании Виж повече