Дискусия по проекта „Парламентът на Европа“ с участието на български евродепутати

На 19-ти ноември от 17:30 часа в „Канев център“ в Русе БНТ2 ще излъчи втората дискусия с участието на български евродепутати от проекта на Националната телевизия „Парламентът на Европа“.

Тема на дискусиите ще бъдат мерките, заложени в стратегията „Европа 2020“, както и въпросите, събрани в рамките на информационната кампания „Пътуващо студио на БНТ2”. В началото на август журналистите на телевизията обиколиха десетки населени места в Русенския регион и Черноморието, за да запознаят жителите им със структурата и работата на Европейския парламент. Те имаха възможност да посетят специално оборудвания бус на БНТ2 и да гледат материали за конкретни политики на новия Европейски парламент, пряко свързани с България. Младежката безработица, възможностите за обучение зад граница, подпомагането на малкия и среден бизнес, общите европейски политики по отношение на сигурността и екологията са само част от темите, които ще намерят място в двете регионални дискусии.

Участие във форума ще вземат българските евродепутати Мария Габриел, Ангел Джамбазки и Андрей Новаков. Водещ ще бъде Ивелина Белчева.

Кампании Виж повече