Доц. Владимир Ходжев и проф. Добрин Константинов в „Лекари по време на пандемия“

Доц. Владимир Ходжев и проф. Добрин Константинов в „Лекари по време на пандемия“

Този уикенд - 11 и 12 юли 2020 г., по БНТ1 от 19:00 часа в документалната поредица „Лекари по време на пандемия“, проект на Екатерина Генова, ще се срещнем с доц. Владимир Ходжев - председател на Българското дружество по белодробни болести и началник на Клиниката по пулмология в УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив, и проф. Добрин Константинов - председател на Българското научно дружество по детска хематология и онкология.

В събота - 11 юли, доц. Владимир Ходжев ще сподели опита си с COVID-19. „В медицината обикновено нещо ново се изгражда с години, всяка година се слага една тухличка. А сега изведнъж трябва да изградим цяла кула за кратко време.“ Това е голямото предизвикателство, което отправя коронавирусът към медицинската общност, смята доц. Ходжев.

В неделния ден - 12 юли, в поредицата „Лекари по време на пандемия“ ще се запознаем с проф. Добрин Константинов. Той е второ поколение лекар и за своите близо 40 години стаж не помни ден, в който работата в Клиниката по детска онкохематология в ИСУЛ, завеждана от него, да е спирала – дори заради епидемията от коронавирус. Вярва, че в медицината няма „аз“, а COVID-19 е припомнил на хората колко важна е лекарската професия.


Гледайте тази събота и неделя „Лекари по време на пандемия“ - поредица на Екатерина Генова.

Кампании Виж повече